Jami Kalliomäki Suomen Crosskart Xtrem Mestari 2018

Kuva: NT production

Kuva: NT production

Hyvinkään FinRX kauden päätöskilpailu ajettiin vaihtelevissa keliolosuhteissa. FIA NEZ mestari Jami Kalliomäki kaudella 2018 ei jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan ajoi Xtrem SM luokan alkuerissä puhtaasti kolme voittoa, jotka oikeuttivat A finaalissa paalupaikalle. Finaalilähdössä Jamin auto jäi hiukan sutimaan, mutta puolen kierroksen jälkeen Kalliomäki nousi kilpailun kärkeen, minkä jälkeen mikään ei enään pidätellyt mestarin menoa. Jami ajoi Hyvinkäällä voittoon varmistaen mestaruuden myös Suomen sarjassa.

Sarjapisteissä toiseksi sijoittui Gunnar ‘Frasse’ Alm parantaen viime vuoden sijoitustaan yhdellä. Kolmannesta sijasta käytiin kova kamppailu kahden tasapisteisiin päätyneen kilpailijan välillä. Kolmannelle sijalle ylsi tasaisesti kauden aikana ajanut Joni Leskinen. Neljänneksi jääneen Sami-Matti Trogenin sijoitukseen vaikutti osaltaan muun muassa Jurvan osakilpailusta poisjäänti.

Koko kesäkaudella Crosskart Xtreme-luokassa sarjaan ilmoittautuneita oli yhteensä 20 kuljettajaa. Tämän lisäksi sarjan ulkopuolella olevia yksittäisiä kuljettajia osallistui eri osakilpailuihin. Kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut ja kiinnostus lajiin on edelleen kasvamassa. Nuoria tulevaisuuden lupauksia on tullut Crosskart-harrastuksen pariin kiitettävä määrä tällä kaudella.

FinRX sarjan loppupisteet 2018

Xtrem.JPG

Teksti: Tarja Risku