FinRX CROSSKART SARJASÄÄNNÖT 2018

logo.png

versio 1.0 

Ladattava PDF Versio

Lukuversio verkossa

 

1. SARJASÄÄNNÖT

2018 FIN RX Crosskart sarjassa ajetaan juniorluokissa Mini, 85, 125, 250 sekä XTREM luokassa. Luokilla on joko Cup-mestaruusarvo tai Suomenmestaruusarvo. Mini luokka on näytösluokka.

1.1. Osakilpailuiden säännöt

Sarjan osakilpailut järjestetään AKK:n luvalla Crosskart 2018 kilpailusääntöjen, NEZ kilpailusääntöjen ja Autourheilun Sääntökirjan 2018 mukaisesti.

Muutokset

AKK:lla on oikeus force majeure- tai turvallisuussyistä muuttaa sarjasääntöjä ennen kautta ja sen aikana sarjan lisämääräyksillä. Muutoksista tiedotetaan kilpailijoille heidän sarja-ilmoittautumisessaan antamaansa sähköpostiosoitteeseen ja osakilpailujen järjestäjille heidän ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Lisäksi muutokset julkaistaan sarjan kotisivuilla.

 

1.2. FIN RX-sarjan organisaatio (sarjatyöryhmä)

Puheenjohtaja: Heli Lahti-Saloranta

Tekniikkatyöryhmä: Petri Sääskilahti ja Jarmo Kalliomäki

Kilpailijoiden edustaja: Pasi Hanhivuoma

Promoottorin edustaja: Gunnar Alm

 

Sarjan päätoimihenkilöt

Sarjan järjestäjä voi tarvittaessa määrätä kilpailun järjestäjälle pääkatsastajan ja/tai kilpailun johtajan tai apulaisjohtajan. Muutoin kilpailun johtajat ja aluetuomarit valitsee osakilpailun järjestäjä. Tuomariston PJ ja osakilpailujen tuomarit hyväksyy AKK ja ne ovat mainittu kilpailukutsussa.

 

1.3. Kilpailuluokat ja arvot

XTREM

Luokkaan kuuluvat FIA NEZ-sääntöjen mukaiset XTREM crosskartit.

Kuljettajien Suomenmestaruus.

Oikeus osallistua siitä vuodesta lähtien, jona kuljettaja täyttää 16 vuotta.

Crosskart 250

Luokkaan kuuluvat FIA NEZ luokan mukaiset crosskartit. Kuljettajien Cup-mestaruus.

Oikeus osallistua siitä vuodesta lähtien, jona kuljettaja täyttää 15 vuotta.

Crosskart 125

Luokkaan kuuluvat FIA NEZ luokan mukaiset crosskartit. Kuljettajien Cup-mestaruus Oikeus osallistua siitä vuodesta lähtien, jona kuljettaja täyttää 12 vuotta aina 16 vuoteen asti.

Crosskart 85

Luokkaan kuuluvat FIA NEZ luokan mukaiset crosskartit. Kuljettajien Cup-mestaruus. Oikeus osallistua siitä vuodesta lähtien, jona kuljettaja täyttää 9 vuotta aina 13 vuoteen asti.

Crosskart Mini

Luokkaan kuuluvat FIA NEZ luokan mukaiset crosskartit. Näytösluokka. Oikeus osallistua siitä vuodesta lähtien, jona kuljettaja täyttää 6 vuotta aina 11 vuoteen asti.

 

1.4.        Tapahtumien lukumäärä ja sijoittaminen

Sarjassa järjestetään 4-5 kilpailua, jotka ajoittuvat touko-lokakuulle.

 

1.5. Lisenssi ja osallistuminen Suomenmestaruus sarjaan

Kuljettajien Suomenmestaruudesta (SM) voivat kilpailla kaikki sarjaan hyväksytysti ilmoittautuneet kilpailijat, joilla on AKK:n myöntämä kilpailijalisenssi. Myös nk. ammattiurheilija-statuksen omaavat kuljettajat voivat kilpailla Suomenmestaruudesta.

 

1.6. SM-sarjaan osallistujat

SM-sarjan osakilpailuihin saavat osallistua myös muiden maiden lisenssillä ajavat kilpailijat mutta he eivät ole oikeutettuja SM-pisteisiin.

Cup-arvosta kilpailevat kaikki sarjaan hyväksytysti ilmoittautuneet kilpailijat, joilla on AKK:n myöntämä kilpailijalisenssi. Osakilpailuihin saavat osallistua myös muiden maiden lisenssillä ajavat kilpailijat mutta he eivät ole oikeutettuja Cup-pisteisiin.

 

1.7. Lisenssit

XTREM-luokassa AKK:n myöntämän kansallisen kilpailijalisenssin omaavilla kilpailijoilla tulee olla lisäksi voimassaoleva JM-, endurance- tai rataleima-tutkinto. Luokissa 125 ja 250 lisenssi tulee olla kansallinen kilpailijalisenssi. Junior luokkien Mini, 85 kuljettajilla tulee olla vähintään Karting rajoitteinen kilpailulisenssi.

 

1.8. Sarjaan ilmoittautuminen

Sarjaan ilmoittaudutaan AKK:n KITI-järjestelmän kautta. Sarjan osallistumismaksu on maksettava kahta viikkoa ennen sarjan alkua. Maksamalla sarjamaksun ennen talvikauden sarjaa, voi osallistua pienemmällä osallistumismaksulla erilliseen talvisarjaan. Viitteenä käytettään kilpailijan motorsport ID-numeroa. Sarjaan (SM) ilmoittautumisen ja maksamisen viimeinen päivä on 13.5.2018. Sarjaan voi ilmoittautua myös tämän päivän jälkeen maksamalla sarjamaksun, mutta kilpailija on oikeutettu sarjapisteisiin vasta maksun jälkeisistä osakilpailuista.

Maksun jälkeen sarjaan hyväksyttyjen kilpailijoiden nimet julkaistaan AKK:n Crosskart lajisivulla www.autourheilu.fi.

 

1.9. SM-arvo

Luokan SM arvo myönnetään vain luokalle, jossa on vähintään 10 hyväksyttyä kilpailijaa ennen sarjan alkamista.

 

1.10.     Sarjamaksut

XTREM            500€

250cc             400€

125cc              400€

85cc               300€

Mini                 0€

Sarjamaksu ei sisällä osallistumismaksua osakilpailuihin.

 

1.11. Osakilpailut

2018 Cup- ja SM-sarja, josta vain sarjaan osallistuvat saavat sarjapisteitä.

1. osakilpailu   20.05.2018  Vilppula             (RC)
2. osakilpailu  08.07.2018  Kauhajoki           (RC)
3. osakilpailu  04.08.2018  Jurva                (RC)
4. osakilpailu  08.09.2018  Nokia                (RC)
5. osakilpailu  22.9.2018    Hyvinkää           (RC)

 

1.12. Osakilpailuihin ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

AKK:lla on oikeus olla hyväksymättä kilpailijaa sarjaan. Mikäli ilmoittautumista ei hyväksytä, ilmoitetaan siihen johtaneet syyt.

Sarjaan ilmoittautumalla kilpailija vahvistaa osallistuvansa sarjaan.

Ilmoittautuminen

Sarjaan ilmoittautumalla kilpailijat ilmoittautuvat jokaiseen sarjan osakilpailuun. Mikäli kilpailija joutuu peruuttamaan jonkin osakilpailun osallistumisen, tulee se tehdä suoraan ko. kilpailun järjestäjälle sääntökirjan mukaisesti. Kilpailun järjestäjällä on oikeus periä osallistumismaksun suuruinen maksu kilpailijalta joka laiminlyö peruutusilmoituksen.

Sarjan ulkopuoliset kilpailijat ilmoittautuvat kilpailukutsun mukaisesti jokaiseen kilpailuun erikseen.

 

Maksut osakilpailuun

Sarjaan ilmoittautuneet kilpailijat maksavat osallistumismaksun kilpailukutsun mukaisesti.

Osallistumismaksu sarjaan ilmoittautuneille on:

XTREM            185€

250cc             125€

125cc              125€

85cc               95€

Mini                 95€

 

Osallistumismaksu sarjan ulkopuolisille:

XTREM            285€

250cc             285€

125cc              180€

85cc               135€

Mini                 95€

 

1.13. Kilpailunumerot

AKK myöntää kullekin kilpailijalle vuosittain kilpailunumeron AKK:n lajisivulla olevan ohjeen mukaisesti. Vuosinumero tulee olla varattu ennen sarjaan ilmoittautumista ja se tulee ilmoittaa sarjailmoittautumisen yhteydessä. NEZ-sarjaa ajavat saavat numeron AKK:n ohjeiden mukaisesti. Kaikki kilpailijat kiinnittävät kilpailunumeronsa itse ja pitävät ne kunnossa koko kauden ajan.

 

1.14. Tekniset määräykset

Sarjassa noudatetaan 2018 Suomen Crosskart teknisiä määräyksiä luokkien Mini, 85, 125 ja 250 osalta sekä luokassa XTREM NEZ-sarjan teknisiä määräyksiä. Nämä löytyvät AKK:n verkkosivulla www.autourheilu.fi

 

1.15. Pistelasku

Crosskart SM-kilpailun tulokset ja pisteet

Kaikki kilpailijat on mainittava tulosluettelossa.
Voitto tuottaa 30 pistettä ja seuraavat sijat 27, 25, 23, 21, 19, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

Cup-luokkien pistelasku on sama kuin SM-luokissa.

Mini luokassa annetaan kaikille osallistujille täydet pisteet.

 

1.16. Sarjan lopputulokset

Sarjan pisteet lasketaan seuraavaa käytäntöä noudattaen:

Mikäli kilpailuja on järjestetty viisi tai enemmän, yhteispisteistä jätetään pois kilpailu, jonka pistemäärä on pienin. Mikäli kilpailuja on neljä tai vähemmän, kaikkien kilpailuiden pisteet lasketaan mukaan. Jos kaksi kuljettajaa tai useampi saa saman pistemäärän, paremmuus järjestyksen määräytyminen tapahtuu seuraavasti:

1.     Pois jätettävä tapahtuma.

2.     Voittopisteiden määrä, toiset sijat ja niin edelleen.

3.     Kuljettajan sijoitus viimeksi järjestetyssä tapahtumassa.

4.     Kuljettajan sijoitus toiseksi viimeisenä järjestetyssä tapahtumassa.

2. Sarjan promoottori ja markkinointi

 

FIN RX Crosskart sarjalla on promoottori, joka vastaa markkinoinnista, medianäkyvyydestä ja palkinnoista. Sarjan promoottorina on 2018 FIN RX Oy.

 

2.1. Mainostila

Kilpailijoiden on varattava autostaan tilat sarjan yhteistyökumppanien mainoksia sekä kilpailunumeroita varten. Myös sarjan ulkopuolisia kilpailijoita koskevat samat mainos- ja numeromääräykset.

Kilpailijan nimen pitää olla selvästi näkyvillä.

 

2.2. Sarjamainokset

FIN RX toimittaa kullekin kilpailijalle riittävän määrän sarjamainoksia. Kilpailija vastaa siitä, että nämä mainokset ovat kaikissa sarjan kilpailu- ja promootiotoimintaan liittyvissä tilaisuuksissa niille kuuluvilla paikoilla, sekä että ne ovat ehjät ja puhtaat. Sarjamainoksia ja kilpailunumeroita ei saa millään tavalla muuttaa.

 

2.3. Omat mainokset

Sarjan mainokset eivät estä kilpailijaa käyttämästä omia mainoksia kilpailukalustossaan, vaikka ne olisivat ristiriitaisia sarjamainosten kanssa. Kilpailijan omat mainokset eivät kuitenkaan saa häiritä sarjamainoksia.

 

2.4. Varikkopassit

Kukin sarjaan hyväksytty kilpailija saa kaulapassit. Passeja jaetaan kolme kappaletta / kilpailija. Kilpailija / huoltaja on vastuussa kaikista hänen passejaan käyttävistä henkilöistä.

 

2.5. Sanktiot

Sarjalla on oikeus määrätä kilpailijalle 500 euron sakko siinä kilpailussa, jossa kilpailija laiminlyö sarjamainoksia koskevia määräyksiä.

Työryhmällä on oikeus langettaa kilpailijalle 500 euron sakko tai periä liput takaisin, mikäli se katsoo niitä käytettävän väärin tai niitä käyttävien henkilöiden toiminnan olevan haitallista autourheilulle.

 

2.6. Rannekkeet

Sarjan ulkopuolinen yksittäisiin osakilpailuihin osallistuva kilpailija saa osakilpailun järjestäjältä kolme (3) sisäänpääsyranneketta.

 

2.7. Palkinnot

Sarjapalkinnot

Kauden päätyttyä FIN RX palkitsee vuosittain yhteispisteiden kolme (3) parasta kilpailijaa mitalein luokittain. Palkinnon saajien on osallistuttava tilaisuuteen, poissaolo on sallittu vain hyväksytyn pakottavan syyn vuoksi.

 

Palkintojen jako osakilpailuissa

Palkintojen jako suoritetaan viimeiseksi ajettavan luokan jälkeen välittömästi epävirallisten tulosten perusteella. Kaikkien palkittavien kilpailijoiden on osallistuttava palkintojen jakoon.

 

Pukeutuminen palkintojen jaossa

Palkintokorokkeella kilpailijan on oltava pukeutunut ajohaalariin. ( sijat 1, 2 ja 3) Palkintojenjakotilaisuudessa palkintokorokkeelle saavat nousta vain palkittavat kilpailijat.

 

Muutokset palkintoihin

Mikäli palkintojärjestykseen tulee myöhemmin muutoksia, on väärän sijoituksen mukaisen palkinnon saanut kilpailija velvoitettu toimittamaan kyseisen palkinnon / palkinnot takaisin kilpailun järjestäjälle 30 minuutin kuluessa virallisten tulosten julkaisemisesta. Mikäli virallisia tuloksia ei voida julkaista kilpailupaikalla, tulee väärän sijoituksen mukaisen palkinnon saaneen kilpailijan toimittaa kyseinen palkinto / palkinnot osakilpailun järjestäjälle 7 vrk:n kuluessa virallisten tulosten julkaisemisesta.

 

2.8. Tiedotus- ja promootiotilaisuudet

Kilpailija on velvollinen pyydettäessä olemaan läsnä lajiryhmän tai promoottorin järjestämissä sarjan tiedotus- ja promootiotilaisuuksissa. Tilaisuuksia on enintään 2 / kilpailija.

2.9. Valokuva- ja videomateriaali sekä sarjan televisiointi

FIN RX pidättää kaikki tallennus- ja esitysoikeudet tuottamaansa valokuva- ja videomateriaaliin. FIN RX saa vapaasti käyttää tuottamaansa kilpailijan kilpailutoimintaan liittyvää valokuva- ja videomateriaalia.

Kilpailijan on pyydettäessä sallittava kameran asentaminen autoonsa (paino max.1 kg).

Sarjan kaikki osakilpailut televisioidaan. Kilpailijan ja tiimin henkilökunnan vaatetuksen tulee olla edustava ja pääasiallisesti yhteneväinen.

 

2.10. Lajin ja sarjan etujen valvonta

Ilmoittautumalla sarjaan tai erilliseen osakilpailuun kilpailija sekä ilmoittaja sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä, toimitsijoiden ohjeita kilpailupaikoilla sekä ottamaan toiminnassaan ja lausunnoissaan huomioon sarjan ja autourheilun edut.

Kilpailijoiden tulee noudattaa sääntökirjan yleisten sääntöjen §61 ja erityisesti kohdan 4 mukaisia määräyksiä mainoksissaan. Tupakkamainonta on kielletty.

Kilpailijan/ilmoittajan on huolehdittava, että tiiminsä jäsenet ja varikkotila ovat edustuskunnossa kaikissa osakilpailuissa. Tämä mm. tarkoittaa sitä, ettei alkoholia käytetä julkisesti. Sanktiona säännön rikkomisesta voidaan kilpailijalle/ilmoittajalle langettaa 500€:n sakko. Sääntökirja §63